• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
39 на 41
Кростата с мока шоко крем

Кростата с мока шоко крем

КЛАСИЧЕСКА КРОСТАТА, ПЪЛНЕНА С КРЕМ И ШОКОЛАД

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудност
Средна
Кростата мока е вкусен и лесен за приготвяне десерт, който съчетава традиционния вкус на сладкиш от маслено тесто с наситения аромат на крем Ganache. Перфектен за леки закуски.

Приготвяне на крем Ganache

Смесете жълтъците със захарта и разбийте до гладък крем.
Сложете сметаната да заври.    
Добавете разбитите жълтъци и варете докато стигне температура от 90° C (194° F).    
Добавете кафето и разбъркайте добре.    
Изсипете сместа върху шоколада, начупен на малки парченца.    
Разбъркайте, докато шоколадът се разтвори напълно.     
Охладете в хладилника.        

Масленото тесто


Нарежете маслото на кубчета и затоплете до стайна температура.     
Направете кладенче с юмрук в сместа от брашно и какао на прах.     
Поставете маслото, захарта и яйцата в кладенчето.    
Замесете съставките и след това добавяйте по малко брашното, докато сместа стане гладка. Върнете в хладилника за 1 час.    
Поставете тестото върху основата и стените на вашата тава.     
Използвайте вилица за да украсите стените на блата.     
Печете на умерена фурна 180° С (356° F) в продължение на 18 минути.     
Оставете да изстине.

СЪСТАВ


С помощта на сладкасрки шприц поставете хладкия крем Ganache върху тарта.    
Поставете хладилника, докато кремът е напълно охладен.     
Поръсете с пудра захар и сервирайте.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 6 порции


  • 60 мл кафе
  • 25 г захар
  • 3 яйца
  • 60 мл сладкарска сметана
  • 125 г тъмен шоколад, 50% какао
  • 100 г брашно
  • 20 г какао на прах
  • 75 г масло
  • ванилин на прах
  • лимонови кори
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия