• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
34lavazza.bg на 41
Италиански кекс

Италиански кекс

Калсически кекс Ciambellone овкусен с богато италианско кафе

Разпечатай рецептата
ТРУДНОСТ
Средна
Традиционен италиански кекс с кафе – лек и вкусен, идеален за сутрешна или следобедна закуска.

Приготвяне

Поставете захарта и яйцата в голяма купа и бъркайте, докато получите пухкава смес. Пригответе кафе. Докато се вари, смесете и пресейте брашното и маята. Така тестото ще бъде още по-пухкаво. Сипете брашното в купата с яйцата. Разбийте с миксер на ниска скорост, като междувременно добавяте кафе и фъстъчено олио. Когато сместа стане мека и гладка, изсипете в добре намазаната форма за кекс. Преди да печете, поръсете със сол на едри кристали. Печете 40 минути на 170°C.

Приготвяне на крема

Пригответе кафе. Докато чакате да изстине, натрошете шоколада gianduja (джандуя) на парченца. Поставете жълтъците и захарта в купа и разбийте добре. Затоплете двойната сметана в малък тиган. Когато заври, добавете сместа от жълтъци и захар. Бъркайте постоянно на ниска температура, без да оставяте да заври. В противен случай може да получите подобие на омлет! Кремът е готов, когато по лъжицата започне да полепва тънък слой. Преместете тигана от котлона и добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтвори. Изсипете крема върху кекса, докато го покриете напълно. 

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
Продукти
8 порции


  • 200 г обикновено брашно
  • 200 г бадемово брашно
  • 100 г брашно от леблебия
  • 250 г масло
  • 300 г захар
  • 250 мл сварено кафе
  • 5 яйца
  • 16 г мая
  • 3 г сол на зърна (за поръсване от горе)
  • За крема:
  • 150 мл кафе
  • 100 г двойна сметана
  • 75 г захар
  • 4 жълтъка
  • 700 г gianduja шоколад
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия