• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
4 на 21
Кафе чийзкейк с мед желе

Кафе чийзкейк с медено желе

АНГЛОСАКСОНСКИ ДЕСЕРТ В НАЙ-ДЕЛИКАТНАТА ВЕРСИЯ

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудност
Средна
Вкусен и изискан десерт. Кафето се откроява в основата на тортата и пълнежа от крем.

ПОДГОТОВКА

Подготовка на основата
Натрошете бисквитите в купа.
Добавете захар и кафе на прах в бисквитите.
Разтопете маслото напълно.
Излейте разтопеното масло върху сместа и разбъркайте до постигане на гладка смес.

Приготвяне на крема
Смесете маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар в купа.
Накиснете желатина в малко студена вода.
Разтворете желатина в горещото кафе.
Изсипете кафето при крема и разбъркайте до гладка и хомогенна смес.

Желе
Накиснете желатина в студена вода.
Смесете меда и водата в тенджера. Оставете на котлона докато заври.
Добавете омекналия желатин и разбъркайте, докато се разтвори напълно.

Композиция
Поставете слой от бисквитената смес с дебелина около половин сантиметър в основата на ринг за единична порция.
Оставете в хладилника за 30 минути.
Излейте кафения крем върху основата от бисквити, до около един сантиметър от ръба.
Отново оставете в хладилника за 30 минути.
Изсипете меденото желе на слой с половин сантиметър височина над тортата и оставете в хладилника в продължение на 6 часа.
Преди сервиране, поставете в чиния и украсете със зърна кафе.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 6 порции


  • 100 мл кафе
  • 250 мл маскарпоне
  • 250 мл крема сирене, като Филаделфия
  • 100 г пудра захар
  • 15 мл желатин
  • 250 г десертни бисквити
  • 40 г захар
  • 150 г масло
  • 5 г разтворимо кафе
  • 200 г акациев мед
  • 100 мл вода
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия