• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
6lavazza.bg на 41
Карамелено макиато

Карамелено макиато

Богато кафе с божествени пръски карамел

Разпечатай рецептата
ТРУДНОСТ
Средна
Сладка и приятна, тази напитка е създадена, за да бъде с Вас в уютните зимни следобеди пред камината. А ако искате да я опитате в американската й версия, просто добавете повече мляко.

Приготвяне

За карамелената сметана

Сипете захарта в малък съд, добавете вода и изчакайте да се карамелизира. Когато сиропът придобие кехлибарен цвят, добавете оцета и двойната сметана. Гответе още 1 минута, после оставете сметаната да изстине (около час).

Макиато

Изсипете плътен слой от сметаната на дъното на чашата. Затоплете млякото, без да кипва. Използвайте пасатор или френска преса, за да „вдигнете“ пухкава пяна. Пригответе късо кафе. Когато е готово, сипете първо млякото в чашата, после добавете кафето.

Сервиране

Нарисувайте спирала върху повърхността на млякото и използвайте клечка за зъби, за да направите паяжина. 

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
Продукти
За 1 порция


  • За кафето:
  • 1 A Modo Mio капсула
  • 30 г карамелена сметана
  • 150 мл мляко
  • За карамелената сметана:
  • 350 г захар
  • 100 мл вода
  • 30 мл оцет
  • 200 г двойна сметана
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия