• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
Kапучино кафе с мляко с лимон

Kапучино кафе с мляко с лимон

Класическата италианска кафе рецепта, прочута по света

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудност
Ниска
В Италия капучино е напитка за закуска, често поръчвана в кафенетата. Тази версия го прави идеално за всяко време на деня. Вкусовете на кафе, мляко и силния аромат на сироп от лимон се сливат, за да създадат едни специалитет, който е и нежен, и пищен в същото време.

ПОДГОТОВКА
Подгответе лимонов сироп (от предишния ден):
- Измийте лимоните добре, обелете и нарежете корите на жулиени;
- Поставете жулиените в малък тиган с вода и захар;
- Оставете на котлона да се вари в продължение на 8-9 мин.;
- Оставете да изстине и държте в хладилника.

Подгответе кафето в кана за мока кафе.
Загрейте млякото без да завира, добавете лимоновия сироп и разбъркайте с ръчна бъркалка.
Налейте млякото в чаша, като загладите след млечно-лимоновата пяна с лъжица.
Опитайте, без да добавяте захар.

Препоръчваме да приготвите тази рецепта с кафе еспресо.

ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 1 порция


  • 1 еспресо
  • 200 мл пълномаслено мляко
  • 200 мл лимонов сироп
  • За лимоновия сироп:
  • 50 г лимонови кори, на жулиени (3 лимона)
  • 130 мл вода
  • 250 г захар
  • Материали:
  • кана за кафе
  • бъркалка за айца
  • Чаша за сервиране:
  • чаша за капучино
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия