• Принтирайте
  • Направете отметка
Lavazza
33lavazza.bg на 41
Баварско Кафе

Баварско Кафе

Кремаво, деликатна и мека наслада

ОТПЕЧАТВАНЕ НА РЕЦЕПТАТА
Трудност
Средна
Кафето се съчетава с деликатността на сметаната, централната съставка на рецептата, оставяйки сладък привкус на карамел.

ПОДГОТОВКА НА КРЕМ INGLESE (яйчен крем)
Поставете желатина в студена вода, за да омекне.
Смесете захарта с жълтъците.
Сложете млякото да заври.
Изсипете яйчената смес в млякото и дръжте на котлона, докато се получи яйчен крем е с кадифена консистенция, но без да ври. Разбърквайте непрекъснато.
Разтворете желатина, добавете към горещата смес и разбъркайте.
В този момент добавете кафето и ликьора и разбъркайте всичко заедно.
Оставя се да изстине без да чакате да се втвърди сместа.
Разбитата сметана се добавя към студената смес, като рзбърквате от дъното нагоре с помощта на бъркалка.
Напълнете 6 единични форми или голяма купа и сложете в хладилника за около 6 часа.

СЕРВИРАНЕ
Обърнете върху чиния след като потопите основата на формата в гореща вода.
Украсете със сметана, парченца сушени плодове и т.н.

Препоръчваме да приготвите тази рецепта с кафе еспресо.



ОПИТАЙТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА С
СЪСТАВКИ
За 6 порции


  • 100 г (3.5oz) еспресо
  • 4 жълтъка
  • 150 г (5.3oz) пълномаслено мляко
  • 175 г (6.2oz) захар
  • 300 г (10.6oz) гъста сметана
  • 25 мл (0.9fl oz) кафе ликьор Caffè Borghetti
  • 5 г (0.2oz) желатин
Всички рецепти на базата на кафе можете да приготвите в домашни условия